Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychosociale therapie en wordt ingezet als behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard.

Bij hypnotherapie wordt trance therapeutisch ingezet. In tegenstelling tot dat wat tijdens theater-hypnose gebeurt, behoud je tijdens de hypnotherapeutische sessie altijd de volledige controle over jezelf.

Met behulp van hypnotherapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te kijken en luisteren. Hierdoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Zo ontstaan nieuwe inzichten die je op je eigen manier kunt toepassen in het dagelijks leven om zo je doelen te verwezenlijken.

Enkele vormen van hypnotherapie waar ik graag mee werk zijn;

  • werken met persoonlijkheidsdelen; bijvoorbeeld de innerlijke criticus, de denker, het angstige kind, het vrije spontane deel, het deel dat verdrietig is etc etc
  • regressie/innerlijk kind werk; terug naar je kind-tijd voor inzicht en heling
  • sociaal panorama; werken met je familie en relaties
  • visualisaties en imaginaties

De combinatie van hypnotherapie, EMDR en psychosociale therapie vormt een krachtige werkwijze die in relatief korte tijd tot merkbare verandering en verbetering kan leiden. Lees de ervaringen van anderen om een indruk te krijgen van de therapeut en haar werkwijze.

De plas Middelwaard in Vianen (foto gemaakt door Martin Hendericks)

Geverifieerd door MonsterInsights