Ervaringen van anderen

Hieronder ervaringen van cliënten die je voorgingen :

Els, 43 jaar: “Na een moeizame scheiding met een hoop gedoe was ik ontzettend zoekende met hoe nu verder. Feitelijk had ik het allemaal in mijn hoofd, volop lijstjes met wat er allemaal moet gebeuren maar gevoelsmatig zat ik op slot. Het begon mij te blokkeren in mijn energie om dingen te doen. Toen ik bij Ellen kwam wist ik niet goed hoe ik dit alles moest uitleggen. Ellen wist goed door te dringen tot de kern en we hebben in een zestal sessies de punten één voor één aangepakt. Door zaken los te laten waar ik geen invloed op had. Maar ook met inzet van EMDR. Niet alles is op te lossen in je hoofd met logisch nadenken, als het in je lijf zit heb je andere manieren nodig. Na zes sessies voel ik mij stukken beter. En ik denk hierdoor ook een betere moeder te zijn doordat je je minder laat beïnvloeden door wat je in  het verleden hebt meegemaakt. Ellen is een leuke, intelligente vrouw die je welkom laat voelen en de ruimte geeft jouw antwoorden te vinden. Ik ben ontzettend blij dat ik dit traject bij haar heb gedaan!”(EMDR en hypnotherapie)

Sjoerd, 63 jaar: “De werkwijze van Ellen spreekt me zeer aan en ik heb er heel veel aan gehad. Al tijdens het intake gesprek kwam Ellen op mij over als een betrokken en zeer kundig persoon. Ze wil de onderste steen boven krijgen. Het probleem tot op de kern zien te raken is een voorwaarde om van EMDR en Hypnotherapie een succesvolle behandeling te maken. Ellen beheerst dit en voert dit op een ongelofelijke wijze uit zonder dat het ook maar 1 moment ongemakkelijk voelt. Al na de eerste EMDR behandeling kon ik verschillen in gedrag en denken waarnemen. Minder piekeren, minder zwaar. Daarnaast leerde ze me lastige zaken uit het verleden een plek te geven en geen verantwoordelijkheid te nemen voor datgene wat ik niet heb gedaan of gezegd. Dit plaatst veel van die zaken in een ander perspectief, maakt het dragelijk en geaccepteerd. Dat heeft me vertrouwen gegeven , een positief zelfbeeld, meer comfort en rust. Ik ben Ellen heel erg dankbaar hiervoor. De toekomst ziet er nu anders uit.” (EMDR en hypnotherapie)

Eelco, 48 jaar: “Ik ben heel enthousiast over de therapiesessies die ik bij Ellen heb gedaan. Ik had er meteen vanaf het begin een goed gevoel bij. Het contact met Ellen vond ik echt erg prettig. De gesprekken, de hypnotherapie en de emdr-sessies vond ik een heel intense ervaring. Door de vragen die Ellen stelde kwamen we steeds dichter bij de kern van de zaak. Vrij snel na onze eerste afspraak merkte ik dat er daadwerkelijk dingen begonnen te veranderen. En na enkele afspraken lukte het me om met een aantal lastige zaken uit het verleden beter om te gaan en merkte ik dat ik veel minder piekerde en meer zelfvertrouwen kreeg en me rustiger voelde. Elke afspraak ging ik letterlijk weer een stukje lichter naar huis. Het resultaat vind ik geweldig en ben Ellen heel erg dankbaar. Nu kan ik met vertrouwen vooruit.” (hypnotherapie en EMDR)

 Madelon, 56 jaar: “Ellen kan door haar warme persoonlijkheid en haar empathisch vermogen iemand op zijn of haar gemak te stellen.  Hierdoor voelde ik geen rem om mijn persoonlijke verhaal te vertellen.  Tussentijds koppelt zij respectvol verschillende opmerkingen terug, waardoor ik een andere en meer realistische kijk op mijn levenservaringen kreeg. De traumaverwerking middels EMDR heeft een hele goede en sterke uitwerking op mij gehad. Ellen was in staat om mij daar zeer professioneel in te begeleiden.  De problemen die ik had bij aanvang zijn beduidend afgenomen.  De begeleiding heeft mij daarnaast ook meer inzicht gegeven in mijn gedrag en waar dat vandaan komt.  Kortom: ik heb de begeleiding als zeer prettig en helpend ervaren.” (hypnotherapie en EMDR)

 Milou, 36 jaar: “Ellen heeft mij in korte tijd heel doeltreffend geholpen bij patronen waar ik tegenaan liep in het dagelijks leven. Ik ben zeer tevreden, want na slechts 4 sessies bij Ellen heb ik een prachtig resultaat bereikt en kan ik vol energie weer verder. Dank je wel! Ellen is een empathische therapeut en zij werkt heel praktisch en heeft ook humor, aanrader!” (hypnotherapie en EMDR)

Patricia, 33 jaar: Ondanks veel bereikt te hebben met psychotherapie heb ik altijd het gevoel gehad dat mijn geest en gevoel elkaar niet helemaal konden vinden. Na 3 sessies bij Ellen is de ruimte die ik 33 jaar niet heb ervaren eindelijk ontstaan. Rationeel wist ik wel dat ik de ruimte voor mezelf mocht claimen maar gevoelsmatig bleef de knoop in mijn maag zitten. Het is ontzettend fijn om na al die jaren zo veel vrijheid te ervaren.” (hypnotherapie)

Bianca, 37 jaar: “Omdat ik al een tijdje in de knoop zat, veel onverwerkt verdriet had en mezelf niet meer was, ben ik op advies van de huisarts op zoek gegaan naar een therapeut voor emdr therapie. Ik kwam bij Ellen terecht en dat was een schot in de roos. Ik was erg zenuwachtig en had geen idee wat me te wachten stond. Er zat me heel veel dwars, maar wist niet hoe ik dat allemaal moest verwoorden/uitleggen. Ik had geen idee waar ik moest beginnen, maar bij het intakegesprek voelde ik me meteen op mijn gemak en durfde alles te vertellen wat ik mee heb gemaakt en voelde. Voor mijn gevoel was het een onsamenhangend verhaal en een stortvloed van verdriet, maar Ellen begreep me. Dat voelde meteen vertrouwd en fijn. Ze stelde voor om eerst en sessie hypnotherapie te doen en daarna emdr. Ik vond de hypnotherapie heel heftig, maar omdat ik me zo op mijn gemak voelde, durfde ik mezelf eraan over te geven. Meteen na deze sessie voelde ik me verlost van de knoop in mijn maag en het rotgevoel waar ik al tijden mee rondliep. Nuchter als ik ben, vroeg ik mezelf af of ik dit gevoel had omdat ik erop hoopte na deze sessie, of dat het op langere termijn ook echt effect had. Bij de volgende afspraken hebben we emdr sessies gedaan voor verschillende trauma’s die ik te verwerken had. Ellen wist mijn verhaal inmiddels en daardoor voelde ik me begrepen en op mijn gemak. Ik vond de emdr sessies heel “apart” en vroeg mezelf weer af of dit wel iets voor mij was en zou helpen. Meteen na sessies was ik opgelucht en voelde me een soort van “bevrijd” van mijn sombere gevoel. Toch wilde ik eerst een periode afwachten om te kijken of ik echt verlost was van mijn verdriet en of het niet een momentopname was….

Inmiddels ben ik 2 maanden verder en ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan! Had ik dit maar eerder gedaan, dan was ik niet zoveel tijd verloren door mijn sombere en verdrietige gevoel. Door die paar (4) afspraken voel ik me de energieke vrouw en moeder die ik zo graag weer wilde zijn. Voorheen heb ik mezelf verwaarloosd en was ik geen leuke/vrolijke vrouw en moeder meer. Ik vroeg me al tijden af of ik ooit weer mezelf zou worden. Nu ben ik verlost van mijn verdriet, verwijten en pijn en ben ik trots dat ik weer opgewekt en energiek ben. Mensen in mijn omgeving die niets van dit alles weten, geven zelfs complimenten dat ik weer straal. Dus ik straal blijkbaar van buiten, maar ik voel het juist van binnen. Dat was lang geleden en het is zo fijn om weer opgewekt en blij te zijn! (Dat rijmt 😃🤣) Ellen, ik ben je voor eeuwig dankbaar!” (hypnotherapie en EMDR)

 Max, 30 jaar: “Ik heb de therapie van Ellen als prettig en to-the-point ervaren. Ellen is een vriendelijk en warm persoon, met behulp van verschillende behandeltechnieken helpt ze je je doel te bereiken. Door goed voorbereid te zijn, af te wisselen tussen serieus en humor had ze mijn vertrouwen snel gewonnen. Ellen heeft mij geholpen met het herstel nadat ik overspannen thuis kwam te zitten. En ze heeft mij geholpen weer naar mij zelf te luisteren en tot rust te komen.” (EMDR, coaching en hypnotherapie)

Carla, 49 jaar: “Ellen is een fijne dame die mij het vertrouwen geeft me open te stellen. Er zijn in korte tijd vele onderwerpen de revue gepasseerd: mooie en verdrietige. De combinatie van hypnotherapie en EMDR kan heel effectief zijn.” (hypnotherapie en EMDR)

Naomi, 35 jaar: “De therapie bij Ellen heeft mij verder geholpen in de uitdagingen die ik heb. Zo heb ik afstand kunnen nemen van ongewenst aangeleerd gedrag en ben ik ”op bezoek geweest” bij mijn jongere zelf. Dit bezoek heeft er toe geleidt dat ik beter in staat ben om mijzelf te troosten en om te kunnen gaan met afwijzing. Dat laatste was een probleem waar ik in mijn relaties behoorlijk tegenaan liep. Dankzij deze therapie zijn mijn dalen minder diep en mijn pieken hoger. Ellen is een warm persoon die verstand van zaken heeft. Ze neemt goed de tijd om de problemen, verwachtingen, ideeën en wensen in kaart te brengen en hier een passende therapievorm voor te zoeken. Ik heb me ontzettend op mijn gemak gevoeld en zou iedereen die overweegt een andere therapievorm te zoeken, aanbevelen om met Ellen op zoek te gaan naar de mogelijkheden.” (hypnotherapie)

 Saskia, 24 jaar: “Ellen is een heel erg fijn en warm persoon, waardoor het al gelijk heel vertrouwd voelde. Vanaf dag 1 dat ik haar heb ontmoet, wist ik dat dit mij een eind op weg zou gaan helpen. Ik loop al jaren tegen problemen aan, verschillende soorten hulp gezocht, maar nooit gevonden wat echt alle trauma’s liet verdwijnen. Door de EMDR sessies met Ellen heb ik het gevoel dat ik eindelijk ontwikkeling en verbetering bij mezelf zie. Ik zag mezelf in een aantal weken enorm groeien en bewust worden van allerlei gedragingen die voortkomen vanuit gevoelens en herinneringen van vroeger. Ik ben enorm blij dat ik Ellen heb gevonden en dat zij mij heeft geholpen met dit traject. Doordat ze een vertrouwde omgeving voor je creëert, kun je zelf ook helemaal open staan voor het proces, aangezien het op het begin allemaal wat onwennig voor je kan zijn (voor mij was dat in ieder geval wel). Eindelijk heb ik dus iemand gevonden die mij niet alleen een eind op weg heeft geholpen, maar waarvan ik weet dat ik altijd bij haar terug mag komen, wanneer er toch nog iets aan de hand is. Dit voelt enorm fijn, wetende dat ik haar altijd kan benaderen voor alles en zij altijd het beste met je voor heeft. Ellen bedankt voor je enorm fijne sessies!” (hypnotherapie en EMDR)

E.B., 78 jaar: “Het is nu ongeveer 6 weken geleden dat ik het laatste gesprek met Ellen heb gehad. Naast dat Ellen een warme, hartelijke, humoristische vrouw is, vind ik haar vooral  vakbekwaam. In het intakegesprek werd ik erg verdrietig. Ellen stelde toen voor om een oefening te doen. Dat had ik niet verwacht. Zo meteen in het 1ste gesprek. Klasse. Het leverde direct ruimte op. Thuisgekomen probeerde ik mijn problemen zelf ter hand te nemen, maar dat lukte natuurlijk niet. Dat had ik al vaak genoeg geprobeerd. Ik kwam toen tot het inzicht dat ik beter kon wachten tot ik weer bij Ellen kwam. Dus thuis mijn angst loslaten. Dat lukte. En waarom lukte dat? Omdat ik na het 1ste gesprek al  een groot vertrouwen had gekregen in haar. Ik voelde mij bij haar veilig. En dat is zo gebleven. Waren de sessies dan gemakkelijk? Nee, integendeel, ik kwam mijzelf behoorlijk tegen. Pijnlijk:  angst, boosheid, verdriet, onveiligheid,  de confrontaties uit mijn verleden, ik kwam het allemaal tegen. Maar door de oefeningen, hypnotherapie kwam er meer rust en kon ik het plaatsen. Ellen was hierbij de veilige haven, de rots in de branding. Ze wist vaak de spijker op zijn kop te slaan. Als ik niet wist hoe ik verder moest, kwam zij met een voorstel en dat werkte dan ook nog! Ze kwam terug op zaken die ik “vergeten” was. Ellen, bedankt voor je warmte, je open houding, je humor, want de lach was er ook gelukkig, maar vooral voor  je professionaliteit. Ach ja, en ‘willen wat er is’, wat gaat dat vaak door mijn hoofd.” (hypnotherapie) 

Jeroen, 61 jaar: “Mijn werk liep niet helemaal naar wens omdat ik tegen nogal wat oude wonden aanliep. Via EMDR therapie bij Ellen is de emotionele druk van een aantal traumatische ervaringen er in 4 sessies aardig vanaf. Ik voel me een stuk beter in mijn vel dan ik me in jaren gevoeld heb. Ellen weet met de goede vragen de vinger op de zere plek te leggen. Met de juiste technieken helpt ze je ook van die zere plekken af.” (EMDR en hypnotherapie)

Marielle, 52 jaar: “Ellen is in staat om direct een vertrouwde en veilige sfeer te creëren. In de intake heb ervaren dat zij goed en gericht door weet te vragen tot de kern en de thema’s helder waren. Daarna heb ik in een relatief kort traject met een aantal sessies heel veel kunnen ‘doorwerken’ en kunnen ‘verwerken’. Ik heb haar ervaren als betrokken en professioneel. Ik beveel van harte aan!” (hypnotherapie)

Mireille, 24 jaar: “Eerst wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Door overmatig last van hartkloppingen en beginnend overspannen door alle stress in privé situatie, verwees de dokter mij door naar hypnotherapie. Ik heb de therapie als heel zinvol ervaren. Praten met een psycholoog werkt ook, maar voor mij op korte termijn. Hypnotherapie veranderd echt je gedachten en onderbewuste op lange termijn. Ik heb vooral gewerkt aan mijn onzekerheid. Hier merk ik echt vooruitgang in. Ook het hebben van controle was één van mijn valkuilen. Ook hier merk ik vooruitgang in. Ik ben vooral bezig met de mening van anderen en cijfer mijn eigen geluk daardoor snel weg. Die mening van anderen blijft een punt van aandacht, maar dit heb ik al veel meer los kunnen laten. Na een sessie was ik echt doodop, maar de volgende dag merkte ik al verschil. Hé, het werkt echt, ik kan de dingen waar ik als persoon tegen aanloop veranderen. Ellen heb ik als een prettige therapeut ervaren, een zachte en geïnteresseerde persoonlijkheid, ik durfde alles eerlijk te vertellen en voelde mij gehoord.” (hypnotherapie)

Ingrid, 33 jaar: “De therapie was heel fijn en vertrouwd, het heeft me inzichten gegeven en rust. Ik moest over een drempel met de behandeling maar het was meer dan de moeite waard. Ellen is een hele kundige lieve vrouw, gevoelig ook en heel doortastend met goede mensenkennis en in staat om in een zeer korte tijd exact het probleem of de issue samen te vatten. Ik ervaar rust en kan dingen beter plaatsen en relativeren. Mijn doel, rust en minder chaos in mijn hoofd, is echt voor een groot deel behaald. Niet alle chaos is opgelost maar ik ben ook wel een extreem geval 😊. Omdat Ellen en ik direct een klik hadden voelde ik me op mijn gemak. Ze sloeg echt de spijker op de kop, bizar, twee woorden en ze wist het. Had het gevoel alsof ze mij al jaren kende.” (hypnotherapie en coaching)

Ronald, 27 jaar: “Ik heb de therapie als zeer prettig ervaren en voelde me veilig tijdens de sessies. Ellen is een zeer rustig bekwaam persoon die echt de tijd nam voor alle sessies en rustig bleef ook als het even niet lukte. Iemand die blijft meedenken om het juiste resultaat te bereiken. Ik heb mijn doel bereikt en mijn rust teruggevonden. De eerste sessie ervaarde ik als heel vreemd je weet natuurlijk niet wat je kan verwachten. Na 1 EMDR sessie merkte ik al dat ik moeite had om bepaalde momenten goed terug te kunnen halen wat heel fijn was. De 2de sessie liep niet zoals het moest omdat ik ergens blokkeerde en toen hebben we een sessie tussendoor gedaan waarna ik mezelf als herboren voelde en heel rustig was en merkte dat ik bij de laatste EMDR sessie nergens meer last van had ik voelde mij goed en rustig.” (EMDR en hypnotherapie)

Pieter, 56 jaar: “Mijn doelen heb ik ruim behaald nadat ze eerst werden verfijnd en de  samenhang tussen de verschillende klachten helder werd. Dit gaf mij inzichten en maakte mij gretig om ermee aan de slag te gaan. Het resultaat van de sessies is voor mij, maar ook zeker voor mijn omgeving, al goed merkbaar. Bijzonder is het om op meerdere momenten van de dag de invloed van de sessies te ervaren, het zit hem soms ook in hele kleine dingen. Ik ervaar hierdoor meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ellen is geduldig, respectvol, vasthoudend en ik voelde mij veilig. Ik heb rust en geen moment van jachtigheid of irritatie kunnen ervaren ondanks dat het mij soms moeizaam lukte om de goede woorden te geven aan mijn gevoelens of gedachten. Ik voelde mij veilig genoeg om alles te bespreken zonder dat hierover een oordeel werd geveld. Verrassend om te ervaren hoe in een korte tijd zo’n verbluffend goed resultaat is bereikt waardoor ik mij echt een prettiger mens voel, ook in situaties welke ik eerder als lastig ervaarde of uit de weg ging.” (hypnotherapie en EMDR)

Jannie, 51 jaar: “Ik vond het heel prettig dat je snel op mijn hulpvraag antwoordde. En ik vond je heel alert bij de intake, je was goed voorbereid. De sessie heeft mij goed geholpen samen met de opgestuurde visualisaties. Bij het bezoek afgelopen zaterdag was mijn moeder aardig en voelde het goed om bij haar te zijn. Wat je vertelt dat de energie verandert is dus inderdaad gebeurd.” (hypnotherapie)

Erik, 38 jaar: “Ik heb je ervaren als een warme en professionele persoonlijkheid die snel mijn vertrouwen wist te winnen. Het allermooiste wat we bereikt hebben is de sterk verbeterde band met mijn ouders. Dat oude wonden niet weg zijn maar dat er ruimte is gekomen voor genezing. Tevens heb je me praktische handvatten gegeven om hoe om te gaan met spanning en last but not least: een waardevol klankbord die mijn woorden en gedachten (bij)stuurde richting de juiste inzichten. Mijn geloof betekent heel veel voor me. Fijn was de respectvolle manier waarop je hiermee omging.” (hypnotherapie en coaching)

Plas Middelwaard (foto door Martin Hendericks)

 

Geverifieerd door MonsterInsights