Ervaringen van anderen

Hieronder ervaringen van cliënten die je voorgingen :

Mireille, 24 jaar: ‘Eerst wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Door overmatig last van hartkloppingen en beginnend overspannen door alle stress in privé situatie, verwees de dokter mij door naar hypnotherapie. Ik heb de therapie als heel zinvol ervaren. Praten met een psycholoog werkt ook, maar voor mij op korte termijn. Hypnotherapie veranderd echt je gedachten en onderbewuste op lange termijn. Ik heb vooral gewerkt aan mijn onzekerheid. Hier merk ik echt vooruitgang in. Ook het hebben van controle was één van mijn valkuilen. Ook hier merk ik vooruitgang in. Ik ben vooral bezig met de mening van anderen en cijfer mijn eigen geluk daardoor snel weg. Die mening van anderen blijft een punt van aandacht, maar dit heb ik al veel meer los kunnen laten. Na een sessie was ik echt doodop, maar de volgende dag merkte ik al verschil. Hé, het werkt echt, ik kan de dingen waar ik als persoon tegen aanloop veranderen. Ellen heb ik als een prettige therapeut ervaren, een zachte en geïnteresseerde persoonlijkheid, ik durfde alles eerlijk te vertellen en voelde mij gehoord’ (2019 hypnotherapie)

Ingrid, 33 jaar: ‘De therapie was heel fijn en vertrouwd, het heeft me inzichten gegeven en rust. Ik moest over een drempel met de behandeling maar het was meer dan de moeite waard. Ellen is een hele kundige lieve vrouw, gevoelig ook en heel doortastend met goede mensenkennis en in staat om in een zeer korte tijd exact het probleem of de issue samen te vatten. Ik ervaar rust en kan dingen beter plaatsen en relativeren. Mijn doel, rust en minder chaos in mijn hoofd, is echt voor een groot deel behaald. Niet alle chaos is opgelost maar ik ben ook wel een extreem geval 😊. Omdat Ellen en ik direct een klik hadden voelde ik me op mijn gemak. Ze sloeg echt de spijker op de kop, bizar, twee woorden en ze wist het. Had het gevoel alsof ze mij al jaren kende.’ (2019 hypnotherapie en coaching)

Ronald, 27 jaar: ‘Ik heb de therapie als zeer prettig ervaren en voelde me veilig tijdens de sessies. Ellen is een zeer rustig bekwaam persoon die echt de tijd nam voor alle sessies en rustig bleef ook als het even niet lukte. Iemand die blijft meedenken om het juiste resultaat te bereiken. Ik heb mijn doel bereikt en mijn rust teruggevonden. De eerste sessie ervaarde ik als heel vreemd je weet natuurlijk niet wat je kan verwachten. Na 1 EMDR sessie merkte ik al dat ik moeite had om bepaalde momenten goed terug te kunnen halen wat heel fijn was. De 2de sessie liep niet zoals het moest omdat ik ergens blokkeerde en toen hebben we een sessie tussendoor gedaan waarna ik mezelf als herboren voelde en heel rustig was en merkte dat ik bij de laatste EMDR sessie nergens meer last van had ik voelde mij goed en rustig.’ (2019 EMDR en hypnotherapie)

Pieter, 56 jaar: ‘Mijn doelen heb ik ruim behaald nadat ze eerst werden verfijnd en de  samenhang tussen de verschillende klachten helder werd. Dit gaf mij inzichten en maakte mij gretig om ermee aan de slag te gaan. Het resultaat van de sessies is voor mij, maar ook zeker voor mijn omgeving, al goed merkbaar. Bijzonder is het om op meerdere momenten van de dag de invloed van de sessies te ervaren, het zit hem soms ook in hele kleine dingen. Ik ervaar hierdoor meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen. Ellen is geduldig, respectvol, vasthoudend en ik voelde mij veilig. Ik heb rust en geen moment van jachtigheid of irritatie kunnen ervaren ondanks dat het mij soms moeizaam lukte om de goede woorden te geven aan mijn gevoelens of gedachten. Ik voelde mij veilig genoeg om alles te bespreken zonder dat hierover een oordeel werd geveld. Verrassend om te ervaren hoe in een korte tijd zo’n verbluffend goed resultaat is bereikt waardoor ik mij echt een prettiger mens voel, ook in situaties welke ik eerder als lastig ervaarde of uit de weg ging’.  (2018-2019 hypnotherapie en EMDR)

Jannie, 51 jaar: ‘Ik vond het heel prettig dat je snel op mijn hulpvraag antwoordde. En ik vond je heel alert bij de intake, je was goed voorbereid. De sessie heeft mij goed geholpen samen met de opgestuurde visualisaties. Bij het bezoek afgelopen zaterdag was mijn moeder aardig en voelde het goed om bij haar te zijn. Wat je vertelt dat de energie verandert is dus inderdaad gebeurd’.(2019 hypnotherapie)

Erik, 38 jaar: ‘Ik heb je ervaren als een warme maar professionele persoonlijkheid die snel mijn vertrouwen wist te winnen. Het allermooiste wat we bereikt hebben is de sterk verbeterde band met mijn ouders. Dat oude wonden niet weg zijn maar dat er ruimte is gekomen voor genezing. Tevens heb je me praktische handvatten gegeven om hoe om te gaan met spanning en last but not least: een waardevol klankbord die mijn woorden en gedachten (bij)stuurde richting de juiste inzichten. Mijn geloof betekent heel veel voor me. Fijn was de respectvolle manier waarop je hiermee omging’. (2018-2019 hypnotherapie en coaching)

Plas Middelwaard (foto door Martin Hendericks)