Tarief
Het vaste tarief per consult bedraagt € 105,00. Een consult duurt gemiddeld 5 kwartier. Na elke sessie ontvang je een betaallink. De rekening ten behoeve van je ziektekostenverzekering ontvang je per mail (betaling binnen 14 dagen).
Liever eerst vrijblijvend kennismaken?
Dat kan uiteraard. Zonder kosten kennismaken in een gesprek van circa twintig minuten kun je afspreken door te bellen of te mailen. Je bent van harte welkom.
Intakegesprek en vervolgafspraken
Tijdens het intakegesprek informeer ik naar je hulpvraag en wat je wilt bereiken. Wat het aantal vervolgsessies betreft; sommige mensen zijn met 3 of 4 sessies al geholpen en als je hulpvraag wat complexer is reken dan op 6 tot 10 sessies. In het intakegesprek maak ik een inschatting van de duur van het traject.
Annulering van afspraken
Er kan altijd iets tussenkomen dus annuleren is natuurlijk mogelijk; stuur me een whatsapp bericht, email of spreek de voicemail in. Doe dit minimaal 48 uur van te voren. Als je binnen 48 uur de afspraak afzegt of niet op de afspraak verschijnt breng ik de volledige kosten van de sessie (105,00 euro) in rekening.
Vergoeding
Als je aanvullend bent verzekerd vergoeden veel ziektekostenverzekeraars gedeeltelijk de kosten van mijn sessies. De zorgwijzer schrijft dit over hypnotherapie (en EMDR);
Hypnotherapie is een therapievorm die kan worden toegepast bij klachten, problemen en belemmeringen met een sociaal, psychisch en/of psychosomatisch karakter. Ook kan de behandelvorm worden benut bij het verhogen van het eigen vermogen en kwaliteiten.
Hypnotherapie is helemaal erkend als evidence based therapie en wordt ook door de reguliere zorg steeds meer omarmt en ingezet.
Hypnotherapie gaat er vaak van uit dat klachten en problemen hun oorzaak vinden in het onderbewustzijn, ofwel het aangeleerde gedrag en bijkomende automatische reacties. Omdat de oorzaak in het onderbewuste ligt, is het lastig om de problemen met behulp van een ‘bewuste’ therapievorm aan te pakken.
Ga direct naar de vergoedingen voor hypnotherapie per zorgverzekeraar
Technieken
Hypnotherapie is wel geschikt omdat de hypnotherapeut de cliënt helpt zijn onderbewustzijn aan te spreken en deze op positieve wijze te beïnvloeden. Hierdoor kunnen bepaalde obstakels worden weggenomen en kan de cliënt nieuwe of betere inzichten krijgen in zijn/haar gevoelens, ervaringen en mogelijkheden. Ook leert de cliënt te zoeken naar oplossingen voor bestaande problemen.
Hypnotherapeuten maken gebruik van diverse technieken, waaronder hypnose & lichte trance, ontspanningsoefeningen, regressie en transactionele analyse om de cliënt te helpen. Tijdens de trance zal de cliënt altijd controle over zichzelf bewaren.
Er is wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat hypnotherapie effectief is bij behandeling van het prikkelbare darmsyndroom (PDS).
EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een effectieve behandelmethode die door sommige hypnotherapeuten wordt toegepast. De therapie zou met name geschikt zijn voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Meer informatie over EMDR vind je op deze pagina.
Vergoeding aanvullende verzekering
Hypnotherapie wordt door meerdere zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering onder de noemer alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg. Voor deze zorg is geen wettelijk verplicht eigen risico of wettelijke eigen bijdrage van toepassing.
Wel kan het voorkomen dat de cliënt zelf een deel van de behandeling moet betalen. Dit komt omdat veel pakketten bepaalde limieten hebben in de maximale vergoeding per dag/jaar of het percentage van de behandeling dat wordt vergoed.
Voorwaarden
Het is voor de cliënt van belang dat zijn/haar therapeut is aangesloten bij een beroepsorganisatie die door de zorgverzekeraar van de cliënt wordt erkend.
Voor hypnotherapie is er één bekende beroepsvereniging, namelijk:
- De Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH)
Hypnotherapeuten die bij deze vereniging zijn aangesloten, hebben een beroepsopleiding gevolgd op HBO-niveau of hoger. Daarnaast voldoen de aangesloten therapeuten aan de kwaliteitsvoorwaarden en regels die door de beroepsverenigingen worden vastgesteld.
Er zijn ook algemene beroepsverenigingen die door zorgverzekeraars worden erkend, zoals de De stichting Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG). Controleer bij je eigen zorgverzekeraar of deze beroepsvereniging wordt erkend.
Informeer altijd bij je eigen verzekeraar wat de exacte vergoeding is; http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie#vergoedingen
